• info@bumateam.fi
  • Puh 020 116 0200

Isännöitsijämme vastaavat muuttajia ja asukkaita askarruttaviin kysymyksiin.

FAQ

Kun muutan taloon

Miten teen muuttoilmoituksen?

Muutto-ilmoitus tehdään sähköisesti BUMA-Teamin muuttoilmoituslomakkeella.

Miten saan oman nimeni oveen ja porraskäytävän nimitauluun?

Kun muuttoilmoitus isännöitsijälle on tehty, huoltoyhtiön talonmies tulee vaihtamaan nimen oveen.

Miten saisin autopaikan?

Voit tarkistaa, onko taloyhtiösi autopaikkatilanne päivitetty Taloyhtio.info-sivustollanne. Muussa tapauksessa ota yhteys oman taloyhtiösi isännöitsijään.

Mistä löydän taloyhtiön isännöitsijän, huoltoyhtiön ja talonmiehen yhteystiedot?

Yhteystiedot ovat kunkin taloyhtiön ilmoitustaululla, ulko-oven lähettyvillä.

Kuka päättää taloyhtiön asioista?

Taloyhtiön ylin päättävä elin on yhtiökokous, eli osakkeenomistajat. Yhtiökokous valitsee taloyhtiölle hallituksen, ja hallitus valitsee yhtiölle isännöitsijän. Isännöitsijä on taloyhtiön toimitusjohtaja, jonka tehtävänä on johtaa taloyhtiötä hallituksen hänelle antamien ohjeiden ja valtuuksien mukaan.

Voiko vuokralainen tilata avaimia huoneistoonsa?

Vain osakkeenomistaja voi pyytää lisäavainten teettämistä. Isännöitsijä hoitaa avainten tilauksen ja pitää kirjaa taloyhtiön avaimista.

Kysymyksiä talosta

Unohdin avaimet kotiini, kuka voi tulla avaamaan oveni?

Ota yhteys taloyhtiönne huoltoon/talonmieheen. Huoltoyhtiöt ja talonmiehet hoitavat ovenavaukset korvausta vastaan. Huoltoyhtiön puhelinnumero löytyy taloyhtiön ilmoitustaululta.

Rappukäytävän valo on palanut, mitä teen?

Ilmoita huollettavista asioista huoltoyhtiölle, jonka puhelinnumero on taloyhtiösi ilmoitustaululla.

Kenelle ilmoitan asuntoni huoltotarpeista, kuten viemäritukoksesta tai vuotavasta hanasta?

Kaikki huoneiston huoltotoimenpiteet voit ilmoittaa suoraan huoltoyhtiölle. Huomaathan, että huoneiston haltijalla on velvollisuus hoitaa huoneistoa asianmukaisella tavalla ja ilmoittaa viipymättä taloyhtiölle tai vuokranantajalle huoneiston viasta, puutteista tai vahingoittumisesta.

Naapurissa vietetään häiritsevää elämää, mitä on tehtävissä?

Vakavissa järjestyshäiriöissä soita poliisille. Laita myös kirjallinen ilmoitus häiriköinnistä yhtiösi isännöitsijälle (etunimi.sukunimi@bumateam.fi) tai kiinteistösihteerille (info@bumateam.fi). Ilmoituksesta tulee käydä ilmi päivämäärä ja kellonaika, jolloin häiriötä on tapahtunut, sekä häiriön aiheuttajan nimi tai huoneiston numero. Muistathan ilmoittaa yhteystietosi, jotta isännöitsijä voi tarvittaessa olla sinuun yhteydessä.

Haluan tehdä huoneistoremonttia – miten toimin?

Jos teet maalausta tai tapetointia suurempaa remonttia, tee remontti-ilmoitus tämän sivuston kautta hyvissä ajoin ennen remontin alkua. Töitä ei saa aloittaa ennen kuin remontin valvonnasta on sovittu. Mikäli työ vaatii rakennusluvan (esim. kantavia seiniä halutaan purkaa), remontti vaatii myös taloyhtiön hallituksen käsittelyn.

Vastike- ja yhtiölainat

Milloin oman yhtiölainaosuuden voi maksaa pois?

Tarkista asia isännöitsijältäsi. Lainaosuuden maksumahdollisuus määritellään yhtiöjärjestyksessä. Useimmissa yhtiöjärjestyksissä on määritetty, että osakkaalla on halutessaan mahdollisuus maksaa lainaosuus pois yhtiön hallituksen päättäminä päivinä.

Pitääkö hoitovastiketta maksaa, jos asunto on tyhjillään?

Kyllä. Hoitovastikkeella katetaan yhtiön yhteisiä menoja, kuten lämmitys, jätehuolto, kiinteistöhuolto, huoltokorjaukset, vesi- ja jätevesimaksut, maa-alueen vuokra, kiinteistövero, siivous jne.

Onko minulla maksamattomia vastikkeita?

Voit selvittää asian soittamalla BUMA-Teamin vaihteeseen, puh. 020 1160 200.

Etsitkö taloyhtiöllesi luotettavaa isännöitsijää? Pyydä tarjous